Pénteken megérkeztek Apátfalvára a Magyar Falu Program sikeres pályázatának köszönhetően a megnyert eszközök: az összesen nyolc és félmillió forint értékű traktor, pótkocsi, talajmaró és tárcsa. Hamarosan munkába is állítják azokat.

Az apátfalvi önkormányzat a Magyar Falu Program keretében meghirdetett, Közterület karbantartását szolgáló eszköz, gép beszerzés pályázaton nyertek erőgépre, munkagépekre még tavaly nyolc és félmillió forintot.

– Azért pályáztunk a traktorra, a pótkocsira, a talajmaróra és a tárcsára, hogy azok megkönnyítsék a munkánkat. Azok a munkavállalók is a rendelkezésünkre állnak, akik a traktorral dolgozni is tudnak – mondta érdeklődésünkre Szekeres Ferenc.

A pótkocsi…

Apátfalva polgármestere hozzátette, bár az összeget még tavaly elnyerték, a koronavírus járvány miatt a beszerzése illetve a vizsgáztatás elhúzódott. A gépek azonban a múlt hét utolsó munkanapján végre megérkeztek a faluba.

– Az új gépeket az önkormányzati földeken is tudjuk majd használni, vannak gyümölcsfáink, s azok közti is dogozhatunk velük, de akár kisebb földterületek rotátorozását is el tudjuk velük végeztetni, s az önkormányzati területek rendbetételét is alaposan leegyszerűsítik, meggyorsítják… – tette hozzá a község polgármestere azzal, hogy a traktor rendszáma még a héten megérkezik, s ha azt felszerelték rá, a munkagépekkel majd máris tudnak dolgozni…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest