A szezon elejétől kezdve imponáló magabiztossággal utasított maga mögé mindenkit a makói csapat, amely az UTC elleni hétvégi győzelemmel bebiztosította az első helyét. A megyei I. osztályban országos szinten is kimagasló teljesítményt nyújtott a Makó FC.

A bajnokság 21. fordulójában az utolsó helyezett UTC-t fogadta szombaton a Makó FC, a helyezések alapján mindenki papírforma győzelmet várt, ám nem is emiatt lett ez a mérkőzés emlékezetes hosszú ideig a futballszeretők számára, hanem azért, mert a 9:0-s győzelem egyben azt is jelentette, hogy a csapat 5 fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosította az első helyét.

 

 

Mindezt olyan teljesítménnyel, ami a megyei I. osztályokban országosan is egyedülálló, a csapat mögött 20 győzelem mellett mindössze 1 döntetlen áll, vereséget tehát az idei szezonban egyszer sem szenvedett el az együttes. A 114 rúgott gól is elképesztő, jóval 5 feletti meccsátlagot hozott a csapat, ráadásul úgy, hogy a saját hálójából csak 5 alkalommal kellett kiszednie a labdát.

A makói foci az elmúlt években folyamatosan fejlődött, a népszerű és nagy hagyományokkal is rendelkezik a városban. Ennek természetesen hatalmas lökést adott az új sportkomplexum, amelyet 2017-ben a Ferencváros vendégszereplésével adtak át. Az idei szezonnak már azzal a nyílt céllal vágott neki a klub, hogy kiharcolja magának az NBIII.-ba feljutás lehetőségét, és mint látjuk, az elvégzett munka kifizetődött.

A csapat a teljesítményével most plusz motivációt adhat az utánpótlás számára is, hiszen az itt focizó gyerekek számra is egyre vonzóbb lehet a felnőttek közé kerülés, amiből Makó közösségi és sportszinten is profitál. A jövő szempontjából pedig a klub vezetésének is az a célja, hogy egyre több itt kinevelt tehetség futhasson ki a gyepre hétről hétre, és ezt minél magasabb szintű bajnokságban tehessék meg.

Mindenesetre: csak így tovább Makó FC! Hozzatok minél több büszkeséget a város sportszerető közösségének!

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest