A DK országgyűlési képviselőjelöltje várja a segítők jelentkezését, mint megtudtuk tőle, a párt határozott álláspontja szerint mindenkinek egyenlő esélyt kell biztosítani a szavazásra az előválasztáson.

Közösségi oldalára is kitett posztban jelezte nemrég Mucsi Tamás, hogy várja a választókerület minden részéből azok jelentkezését, akik aktívan szeretnének részt venni a kormányváltásért folytatott munkában. A DK országos tanácsának tagja és országgyűlési képviselőjelöltje portálunknak elmondta, azok számára, akik már korábban is támogatták vagy segítették egy kérdőívet tartalmazó levelet küldtek.

Ugyanezt lehet kitölteni online formában is, a cél, hogy a párttal szimpatizáló, de aktív szerepet esetleg korábban nem vállaló választókat is el tudják érni. A kérdőívben elsősorban arra kérdeznek rá, hogy ki, milyen feladatot vállalna szívesen, így a későbbiekben ők mondjuk aláírásgyűjtésre, szórólapozásra, vagy éppen telefonos egyeztetések lebonyolítására célzottan kapnak megkeresést.

Mucsi Tamás azt is elmondta, jelenleg a DK beágyazottságát nagyon jónak látja a választókerületben, minden településen van aktivistájuk, és nagy számú vidéki szimpatizánsuk, amit néhány évvel ezelőtt nem mondhattak el magukról. A képviselőjelölt szerint ebben annak is nagy szerepe van, hogy ő valóban járja az egész választókerületet, és hallja azokat a problémákat, amik az itt élőket érintik.

Az előválasztással kapcsolatban pedig az a párt álláspontja, hogy a szavazásra minden településen élőnek lehetőséget kell adni, így van lehetőség ugyanis a legmegfelelőbb ellenzéki jelölt megtalálására.

– Akkor tudjuk meg pontosan a választók akaratát, ha mind a 19 településen lehetőséget biztosítunk arra, hogy előválasztás lehessen. Tudom, hogy ezzel nem minden ellenzéki párt ért egyet, de azért vagyunk demokraták, hogy ezt megvitassuk. Én hiszek abban, hogy mindenkinek egyenlő esélyt kell biztosítani a szavazásra. – nyomatékosította portálunknak Mucsi Tamás.

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest