Szép összegért, összesen 173 ezer forintért vásároltak a helybéliek ezer forint névértékű, a Földeáki Polgárőr Egyesületet által kibocsátott támogatói jegyeket. A vágósertést is kisorsolták, a kék 72-es tombolaszelvény tulajdonosa nyerte.

Sikeresnek bizonyult a Földeáki Polgárőr Egyesület felhívása, a helybéliek összesen 173 ezer forintos névértékű támogatói jegyet vásároltak, s kaptak mindegyikhez egy-egy tombolaszelvényt.

Ez utóbbit ma sorsolták ki a községházán. A főnyereményt, a földeáki önkormányzat által felajánlott vágósertést, melyet a 72. számú szelvény boldog tulajdonosa nyerte meg.

Immár hagyománya van annak, hogy a földeáki alapítványok, egyesületek, civil szervezetek, a közösség érdekében végzett tevékenységük további folytatása érdekében támogatói jegyeket bocsássanak ki. Megtette ezt, nem is kis sikerrel a Földeáki Óvodásokért Közalapítvány, összesen 186 ezer forintot gyűjtve össze, a Földeáki Iskolásokért Alapítvány, mely munkáját 184 ezer forinttal támogatták a helybéliek, a Földeáki Önkéntes Tűzoltó Egyesület, melyet 97-en összesen 396 ezer forinttal támogattak, a Földeák Községért Közalapítvány, mely a földeákiak által vásárolt támogatói jegyekből 86 ezer forintot gyűjtött össze!

Földeáki Polgárőr Egyesület, mely önként vállalt tevékenysége a község lakói nyugalmának őrzése, támogatói jegyei április 15-ig volt jegyezhető. Vas Tibor, az egyesület elnöke a felhívásában azt írta, hogy a polgárőrök a pandémiás helyzetben sem szüneteltették eddigi a köz érdekében végzett tevékenységüket, s igyekeznek a továbbiakban is a helybéliek megelégedettségére lenni.

Úgy látszik, hogy a felhívás, s a támogatásra kitűzött cél megnyerte a helybélieket arra, hogy (ezen a módon, azaz anyagilag is) támogassák az egyesület tagjai valóban a köz érdekében végzett és végzendő munkáját.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest