Hiába van zárva a nagylaki polgármesteri hivatal, továbbra is működik a közigazgatás és az önkormányzat is. Sőt Kolozsvári Rozália számos fontos döntést, határozatot is hozott – a képviselő-testület tagjaival konzultálva. A legfontosabb a község idei költségvetése volt. Címlapképünkön: négyen a tavalyi falunap résztvevői közül.

– A község idei költségvetése elfogadása volt a leglényegesebb határozat, illetve a szociális kérelmek elbírálása – mondta érdeklődésünkre Kolozsvári Rozália polgármester.

A polgármester által – de a települési képviselőkkel való konzultációt követően – hozott, a község hivatalos honlapján közzétett tucatnyi döntések közt szerepel a korábbi, a Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség irodahelyiség felújítási munkálataihoz tavaly augusztusban a testület által megszavazott hozzájárulással kapcsolatos döntés visszavonása, a pandémiás helyzet miatt.

Arról is döntött, hogy a beérkezett árajánlatok alapján a Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség irodahelyiség felújításával a legjobb ajánlatot adó Farmet Bt-t bízza meg, kis híján egymillió forintért.

De döntött arról is, hogy január elsejétől határozatlan időre, 15 ezer forint átalánydíj ellenében, Szűcs László Béláné egyéni vállalkozót bízza meg a községi önkormányzat munkavédelmi és tűzvédelmi feladatai ellátásával.

Arról is döntött, hogy a községi önkormányzat változatlan formában fenntartja a nagylaki román kisebbségi önkormányzattal korábban kötött együttműködési megállapodást, támogatta Szögi Dániel rendőr törzsőrmester kinevezését nagylaki körzeti megbízottnak, 43 ezer 860 forintban állapította meg az idei köztisztviselői illetményalapot, előzetesen jóváhagyta a március 1-jén életbe lépett, a gyermekjóléti szolgáltatások ellátására vonatkozó feladatellátási szerződés módosítását.

Megállapodást kötött a makói Múzeumért és Kultúráért Alapítvánnyal arról, hogy az pályázatot nyújthasson be a HUNG-2021-es „Nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének és gondozásának” pályázatára.

De határozatot hozott arról is, hogy elfogadja az Apátfalvi Közös Önkormányzati Hivatal idei fenntartási költségét, mely szerint a Nagylak a közös hivatal fenntartásához is idén (lakosságarányosan) összesen 356 ezer 336 forinttal járul hozzá, s ezt az összeget negyedéves részletekben utalja át.

A február 15-én megalkotott költségvetési rendelet szerint Nagylak az idén is kiegyensúlyozott gazdálkodást folytat, hiszen 112 millió 115 ezer 481 forint bevétellel és ugyanennyi kiadással számol. A község az idén 8 közmunkást foglalkoztat, ami összesen 11 millió forintba kerül. Az idén egyébként körülbelül 30 millióval bővült a keret: több a normatív támogatás, de a szociális feladatok ellátására is nagyobb összeget, összesen 6 és fél millió forint jut.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest