Persze Kiszombornál is próbálkoztak, de a legtöbbet mégsem a makói járás területén tartóztatták fel.

A járőrök tegnap 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között három esetben, összesen 22 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke és Ferencszállás közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok szír, illetve marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az egyenruhások április 14-én nap közben a román-magyar közös ellenőrzés során a Nagylak közúti határátkelőhelyen egy török kamionban hat, míg a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen egy román és egy bolgár tehergépjárműben további hat határsértőt találtak megbújva. A csoportok tagjai afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

A járőrök tegnap 17 óra 30 perc és ma hajnali 5 óra 30 perc között öt esetben, összesen 33 határsértőt tartóztattak fel Röszke és Kiszombor közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a férfiak afgán, albán, marokkói, illetve szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest