Térség

Kiszombornál és Csanádpalotánál is próbálkoztak a határsértők

Csanádpalotánál három kamionban megbújva összesen tizenhárom határsértőt találtak a magyar-román közös ellenőrzéskor.

A járőrök tegnap 8 órakor 10 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír, illetve afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az egyenruhások továbbá a román-magyar közös ellenőrzés során tegnap délelőtt egy román és két török honosságú kamionban, összesen 13 határsértőt találtak megbújva a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen. A férfiak afgán, pakisztáni és marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

A járőrök tegnap  17 óra 30 perc és ma hajnali 5 óra 30 perc között négy esetben, összesen 17 határsértőt tartóztattak fel Kiszombor és Mórahalom közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok marokkói, illetve szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.