Újabb mérföldkőhöz érkezett a földeáki sportcsarnok építése. Az épületet a tervek szerint szeptembertől használhatják az iskolások és a község lakói. Fotó: Földeák Hivatalos Oldala/Facebook.

Aki figyelmesen követi a tavaly ősszel megkezdődött építkezést, az nyugodtan dőlhet hátra: a kivitelezők ütemterv szerint haladnak, s jelenleg úgy néz ki, hogy a nyár végén, ősz elején át is adják a földeáki sportcsarnokot, a makói térség jelenleg is zajló leglátványosabb beruházását.

Olvasóinknak szinte hetente számolunk be a legfrissebb fejleményekről, így akit érdekel az naprakész információkkal rendelkezik a munkálatokról, lakják akár a községben vagy bárhol máshol a világban.

A visszajelzések szerint egyébként az építkezés nem csak a helybélieket érdekli, de a községből elszármazottakat is, Los Angelestől egészen Új-Zélandig.

Az építkezés tegnap újabb mérföldkőhöz érkezett: megkezdődött a külső falak hőszigetelése, a belső állványzatok fokozatos lebontása, az elektromos hálózat kiépítése valamint a szellőző berendezések beépítése. A munkálatokat egyébként a község hivatalos Facebook oldalán is folyamatosan megörökítik.

A beruházás azért is követjük folyamatosan, mert a község életében a szennyvízcsatorna-hálózat építése után (mely azonban a földben húzódik, így nem látható) ez a legjelentősebb, és leglátványosabb fejlődés, annak ellenére, hogy tavaly teljesen megújult az óvoda és a bölcsőde, illetve a községháza, de a korábbi években a Návay iskola épülete is. Ráadásul a sportcsarnokra fél évszázados az igény a községben.

Mint arról már többször is írtunk, már a tavaly szeptember 9-i alapkőletétel előtt is végeztek földmunkát a leendő épület helyén. Az alapkövet Lázár János országgyűlési képviselő, Hajnal Gábor polgármester, Juhász Roland, az állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár és Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár tette le a Návay Lajos Általános Iskola udvarán.

Ahogy arról korábban már többször is beszámoltunk, a Návay Lajos Általános Iskola udvara Gagarin utca felőli szélén épülő sportcsarnok építési engedélyre benyújtott terveit tavaly augusztusban kapta meg az önkormányzat. A sportcsarnok építése több, mint két évet csúszott, ugyanis az eredeti kormányhatározat szerint nem a község által kért és az iskolai gyermeklétszám által indokolt „C” típusú, 20×40 méteres küzdőtérrel rendelkező sportcsarnok, hanem egy kisebb épült volna meg.

A község vezetése – Lázár János országgyűlési képviselő hathatós támogatásával – végül elérte, hogy a kormány új, a földeákiak igényének megfelelő sportcsarnok építését jelölte meg célként. Az eredeti becslések szerint költségeit másfél évvel ezelőtt 500-700 millió forint közé becsülték, végül 907 millió forintot biztosított rá a kormány. A beruházás, mely a község életében a csatornázás után a második legnagyobb, teljes egészében állami beruházásként zajlik, a helyi önkormányzat csak egyetlen, de meglehetősen jelentős dolgot biztosított hozzá, a szükséget helyszínt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest