Térség Top

Maroslelei kislány rajza is esélyes a közönségdíjra

A hat éves Bartal Amira Ildikó rajzát bárki lájkolhatja, ha azt szeretné, hogy a maroslelei kislány kapja meg a közönségdíjat.

Április 16–án, azaz pénteken déli 12 óráig lehet lájkolni a maroslelei Bartal Amira Ildikó, a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom és a szegedi Somogyi Könyvtár közös Csongrád-Csanád megyéből indított online rajzpályázatára beadott rajzára, mely a közönségdíj kategória egyik jelöltje. A Láthatatlan munka napjához kapcsolódó rajzpályázaton óvodás, nagycsoportos korcsoportban indulhattak a gyerekek, s a programhoz a maroslelei könyvtár is csatlakozott.

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom és a Somogyi könyvtár összefogásában az országosan meghirdetett, Csongrád-Csanád megyéből induló Így segítek én! című online rajzpályázatra a rajzokat a maroslelei könyvtár ügyfélszolgálati ablaka előtt elhelyezett dobozba, a leadási ponton is várták egészen március 31-ig. A rajzpályázatra beadandó pályaműveket szabad kézzel kell elkészíteni, A/4-es méretben.

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom több mint tíz éve dolgozik a családbarát szemlélet elterjesztéséért, ennek része az is, hogy megbecsülik azokat a tevékenységeket, amelyek „láthatatlanok”. Láthatatlan munka mindaz, amit otthon, a ház körül úgy végzünk el, hogy azért a családtagok nem kapnak fizetést. Értéke mégis nagy, hiszen ha más tenné meg, fizetni kellene érte, és ha nem lenne elvégezve, élhetetlen körülmények vennének körül bennünket.

A rajzpályázatra hat kategóriában várták a rajzokat: 1.: kiscsoportos óvodás, 2.: középső csoportos óvodás, 3.: nagycsoportos óvodás, 4.: 1–2. osztály, 5.: 3–4. osztály, 6: 5–8. osztály.

A pályázott képeket a Facebookon lehet megtekinteni 2021. április 6-tól. A járványhelyzet függvényében a könyvtárakban leadott alkotásokat kiállítják, illetve azokat későbbi időpontban a generációk közötti kapcsolat szellemében időseknek ajándékozzák. Minden résztvevő oklevelet kap, melyet e-mailben küldenek el. A képek közül sorsolással választják ki a díjazottakat kategóriánként. Kategóriánként egy-egy közönségdíjas is jutalmat kap. Az ajándékok között könyvutalvány, családi belépők és további értékes nyeremények szerepelnek.

Az eredményeket 2021. április 6-án, a Láthatatlan munka napján tették közzé, a nyerteseket a megadott e-mail címen értesítették. A közönségszavazás, azaz április 16-a után teszik közzé a közönségdíjasok névsorát.