Térség

Határsértők bujkáltak két kamionban is Csanádpalotánál

A makói járást jobbára elkerülték a határsértők a múlt hét végén. A szeged járásban sem sokan jöttek. A kép illusztráció, fotó: police.hu.

A járőrök április 10-én 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között két esetben, három határsértőt tartóztattak fel a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok afgán, valamint marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az egyenruhások továbbá szintén április 10-én 7 óra 30 perc körül egy határsértőt találtak megbújva egy román honosságú kamion alvázán a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen. A férfi tunéziai állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A migránssal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

A járőrök vasárnap 17 óra 30 perc és ma hajnali 5 óra 30 perc között három esetben, összesen 20 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke és Ferencszállás közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír, egyiptomi, líbiai, illetve marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az egyenruhások továbbá a román-magyar közös ellenőrzés során tegnap 4 óra körül öt határsértőt találtak egy bolgár honosságú kamionban a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen. A megbújt személyek afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.