A hétfőtől szerdáig, a faluházban tartó tanácsadásokra telefonon kell bejelentkezni. A részvevők az életmód tanácsok mellett különböző szűréseken is átesnek.

Albertné Eszes Mariann a 06-30-348-8065-ös telefonszámon várja mindazon kövegyiek jelentkezését, aki szívesen részt vennének az Egészségfejlesztési Iroda által szervezett ingyenes életmód tanácsadáson.

Ezt hétfőtől azaz április 12-től egészen szerdáig, azaz április 14-ig a kövegyi faluházban délelőtt 9 és délután 1 óra között tartják a helybélieknek a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó (kórház) munkatársai.

Az érdeklődők a koronavírus járvány miatt időpont egyeztetéssel igénybe vehető életmód tanácsadáson a táplálkozással, a mozgással, a mentális és fizikai egészségvédelemmel és az egészségfejlesztéssel kapcsolatos tanácsokat hallgathatnak meg.

Ez alkalommal a tanácsok mellett kiegészítő vizsgálatokat is végeznek. Így testsúly, testtömeg index mérést, érszűkület rizikóvizsgálatot, csontsűrűség mérést, prosztata megbetegedésre utaló rizikószűrést valamint ujjbegyszúrással meghatározzák a vércukor és a koleszterinszintet is.

A szűrővizsgálatok nem diagnosztikai, ezért csak tájékoztató jellegűek lesznek.

A három nap valamelyikén mindenkinek érdemes részt vennie, aki úgy érzi, valami miatt érdemes lenne változtatni eddigi életmódján, egészségesebbé tenné étkezését is vagy javítani szeretne egészségi állapotán, de eddig ezt valamilyen ok miatt nem tette meg, vagy nem akarta megtenni…

A program, mely a makói járásban is folyó sorozat rész, a Széchenyi 2020 program, azaz az Európai Unió Európai Szociális Alapja támogatásával zajlik.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest