A 39 éves férfi a tolvajt megvárta a tanyaudvaron, leütötte, majd felakasztotta. Áldozata életét az élettársa mentette meg. A férfi szeretne szabadlábra kerülni, de az ügyészség ezt nem javasolja.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a Kecskeméti Törvényszék letartóztatás fenntartó határozatának helybenhagyását annak a 39 éves kiskunhalasi elkövetőnek az ügyében, akit a bíróság emberölés bűntettének kísérlete miatt nem jogerősen 8 év börtönbüntetésre ítélt.

A férfi 2016 nyarán akként próbálta megleckéztetni a szülei sérelmére elkövetett lopás miatt a sértettet, hogy őt éjszaka annak tanyájának udvarán megvárta, leütötte, és azt a látszatot akarta kelteni, hogy a sértett akasztással öngyilkos lett. Miután úgy vélte, hogy áldozata életét vesztette, a helyszínt elhagyta. A sértett életét az mentette meg, hogy őt az élettársa megtalálta, majd a mentősök újraélesztették. A vádlott magatartása következtében a sértett maradandó, hangszálbénulással járó és agyi oxigénhiányos károsodást szenvedett.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be elsődlegesen felmentés, másodlagosan a kiszabott büntetés enyhítése érdekében. A kényszerintézkedés tárgyában hozott határozat szerint a vádlottal szemben a kiszabott szabadságvesztés tartamára figyelemmel változatlanul fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a törvényszék ezen indokait mindenben osztotta, ezért a végzés helybenhagyására tett indítványt az ügyben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtáblának – közölte az ügyészség.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest