Makó Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Lázár János megszerezte a 9 milliárdot Makónak, Versünnepre hív a József Attila Városi Könyvtár, eladná a volt bölcsőde épületét a maroslelei önkormányzat.

Nem egészen 3 hónap alatt megszerezte a Hagymatikum közel 10 milliárdos bővítéséhez szükséges kormányzati forrást Lázár János. A hagymavárosból fürdőváros lesz, és a térség legdinamikusabban fejlődő települése.

Versünnepre hív a József Attila Városi Könyvtár: a magyar költészet napja alkalmából számos online programot hirdetett meg a könyvtár, amely április 11-én kihangosított versekkel és kidíszített kirakattal is megemlékezik a jeles napról.

Eladná a volt bölcsőde épületét a maroslelei önkormányzat: a Dózsa György utcai 147 négyzetméteres ingatlan egy 2441 négyzetméteres telken áll. A befolyó összeget például játszótér fejlesztésre, új építésére költenék. Az új bölcsőde építését hamarosan megkezdi a munkaterületet a múlt héten átvett kivitelező.

Áprilisban érkezik a 3. tram-train: ebben a hónapban újabb érkezik Valenciából, így hamarosan már három szerelvényt tesztelnek hazai pályán.

Megjelent a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló jogszabály kedden a Magyar Közlönyben. A védelmi intézkedések első fokozatú feloldása ellenére is fokozott óvatosságot és az eddigi járványügyi szabályok betartását kérte mindenkitől az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai, online sajtótájékoztatóján.