Hírek Térség

Három határsértő rejtőzött Nagylaknál egy kamionban

Öt határsértőt pedig egy Csanádpalotánál határátlépésre váró román kamionban fedeztek fel.

A magyar rendőrök tegnap délelőtt 10 óra 30 perckor a román kollégáikkal közös ellenőrzés során a Nagylak közúti határátkelőhelyen egy román honosságú kamiont vizsgáltak át, amelyben három határsértőt találtak megbújva. A férfiak egyike pakisztáni, míg társai afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.  17 óra 20 perckor a magyar-román ellenőrzés újabb határsértőket fedett fel a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen. A rendőrök egy szintén román honosságú kamionban további öt határsértőt találtak megbújva. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt, a második román sofőrrel szemben pedig embercsempészet miatt a román határőrizeti szerv jár el.

A járőrök tegnap 17 óra 30 perc és ma hajnali fél 6 között négy esetben, összesen 25 határsértőt tartóztattak fel Kübekháza, Szeged, Ruzsa és Röszke közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok líbiai, marokkói, pakisztáni, afgán, valamint szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.