Térség Top

Eladná a volt bölcsőde épületét a maroslelei önkormányzat

A Dózsa György utcai 147 négyzetméteres ingatlan egy 2441 négyzetméteres telken áll. A befolyó összeget például játszótér fejlesztésre, új építésére költenék. Az új bölcsőde építését hamarosan megkezdi a munkaterületet a múlt héten átvett kivitelező.

El kívánja adni a Dózsa György utca 34/a. szám alatt álló egykoron a bölcsődének hely adó épületet. A 147 négyzetméter hasznos alapterületű ingatlan egy 2441 négyzetméteres telken áll, ahol egy 10 négyzetéteres hasznos alapterülettel rendelkező melléképület is áll.

– Az egykori bölcsőde épületének fenntartása lehetetlen, s nem tudjuk más célra sem használni – árulta el érdeklődésünkre Drimba Tibor. Maroslele polgármestere hozzátette, bár az épület ugyan használt, de szerkezetében teljesen jó állapotú, azaz nem romos. – Ez még most is patinás, szép épületnek számít, eredetileg is bölcsődének épült. Most ezt szeretnénk eladni, majd a befolyt vételárat a településre, azaz Maroslele fejlesztésére szeretnénk költeni – közölte a polgármester.

Drimba Tibor azt mondta, hogy a vételárból – melyet több dologra is fordítanának, a befolyó összeg függvényben – játszóterek felújítására is költenék.

– Ilyen pályázat ugyan a Magyar Falu Programban is megjelent, de erre a célra sajnos nem sikerült nyernünk pályázati forrást. Ugyanezt a pályázatot az idén is nyilván be fogjuk adni, de szeretnénk új játszóteret építeni, illetve felújítanánk a meglévő két községi játszóteret is. Ezeket korszerűsítenénk és bővítenénk új játszóeszközökkel, illetve a temető melletti ingatlant szeretnénk megvásárolni, ugyanis csak saját tulajdonú ingatlan birtokában tudunk pályázatot beadni – sorolta. – Illetve az elmúlt időszak építkezéseiből származó nagyobb mennyiségű betontörmelékünk, melyet szeretnénk lezúzatni, s a betonzúzalékot különböző útlapokban szeretnénk felhasználni. Azokat az útszakaszokat javítanánk vele, melyek még elég erős felújításra szorulnának. Olyan pályázatokat nem adunk be, melyek egy-egy ingatlan felújítását tenné lehetővé, de később a községre hárulna azok fenntartása. Nem kiadást szeretnénk produkálni egy pályázat révén a településnek, hanem olyan ódon szeretnénk meglévő dolgainkat hasznosítani, melyek hosszú távon már nem igényel fenntartást, de mégis a helybéliek igényeit szolgálja.

Az érdeklődő számára – egyeztetett időpontban helyszíni bejárást biztosítanak az önkormányzat munkatársai. A vételi ajánlatokat május 15-ig várják a Maroslelei Polgármesteri Hivatal, Maroslele, Szabadság tér 1. szám alatti címére.

Megkezdődött az új bölcsőde építésének előkészülete

Türelmes és figyelmes közlekedésre kéri a helybélieket az Árpád utcán a község polgármestere, miután megkezdődött az új bölcsőde építésének előkészítése. Ez jelenleg az alapanyagok, betonvasak helyszínre szállítását jelenti. A kivitelező a múlt héten átvette a munkaterületet, hamarosan megkezdődnek a földmunkák is.

De ismét dolgozik az Oros-com Kft. a helyi szélessávú internethálózat kiépítésén a faluban.