Ország-világ

Alkalom szülte a biciklitovajokat

A 27 és 16 éves fiatalemberek egy nyitott garázsajtón át jutottak be az épületbe, ahonnan két lezáratlan kerékpárt toltak haza. Az egyik biciklit másnap a tulajdonosa az utcán ismerte fel, s szólt az épp ott lévő rendőröknek.

A Szegedi Rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgattak ki két helybeli fiatalt, akik bicikliket vittek el egy társasházból a Tisza-parti városban. A gyanúsítottak rövid időn belül már rendőrkézen voltak.

A megalapozott gyanú szerint a 27 és 16 éves feltételezett elkövetők április 4-én este a nyitott garázsajtón keresztül jutottak be az ingatlan területére. A lépcsőházba érve felfigyeltek két kerékpárra, amelyek nem voltak lezárva. Fogták a kétkerekűeket és hazatolták. A tulajdonos csak másnap reggel vette észre a lopást, majd bejelentést tett a rendőrségre.

A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói éppen adatgyűjtést végeztek a helyszínen, amikor a sértett jelezte, hogy felismerte az egyik kerékpárját az utcán. A rendőrök néhány percen belül a közelben feltartóztatták a fiatalabb gyanúsítottat, illetve a jármű új gazdáját, aki nem sokkal korábban vásárolta azt meg. A férfiakat előállították a rendőrkapitányságra, a 16 éves feltételezett elkövető meghallgatása során megnevezte addig ismeretlen társát. A megtartott kutatások során a nyomozók lefoglalták a másik biciklit is, a két férfival szemben pedig lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.