Térség Top

Tizenöt pitvarosi család kapott tartós élelmiszercsomagokat

Összesen tizenöt pitvarosi család kapott élelmiszercsomagot közvetlen húsvét előtt a Somnium Kulturális és Karitatív Egyesülettől. A gyerekek játékot és lábbelit is választhattak maguknak.

Tizenöt pitvarosi családnak tudtunk átadni összesen mintegy 25 ezer forint értékben ajándékcsomagot. A csomagban tartós élelmiszerek, többek közt finomliszt, tartós tej, májkrémes és más konzervek. Gyorsrizs. Száraztészta, de gyümölcs és szájmaszk is volt, emellett a gyerekek választhattak maguknak játékot és lábbelit is. Köszönjük szépen a felajánlásokat, köszönjük a Megújuló Békés Megyéért Egyesület által nyújtott segítséget is! – tudatta az osztás végző Somnium Kulturális és Karitatív Egyesület.

Az egyesület, mely nem csak Békés, de Csongrád-Csanád megyében is működik, célja a rászorulók támogatása, azaz élelmiszer adományok, tanszergyűjtő program, kórházak segítése… Karitatív programjuk keretében 2019 óta segítik a rászorulókat, a hátrányos helyzetben élőket és támogatnak különböző intézményeket. Ahogy tették ezt Pitvaroson is.

navigate_before
navigate_next

A kulturális közösségszervezés keretében különböző rendezvényeket szerveznek, építik közösségeinket és bővítik portfóliójukat. Minden korosztály részére igyekeznek kikapcsolódási lehetőségeket biztosítani.

Az Alapítvány célja a Somnium mozgalom országos hálózatának felépítése; kulturális, oktatási, ifjúsági rendezvények, tanfolyamok, képzések megvalósítása; fiatalokból és fiatalokat támogató felnőttekből, pedagógusokból, szülőkből, lokálpatriótákból álló közösség felépítése; társadalmi szervezetek, társadalmi kezdeményezések, civil társaságok, informális csoportok, diákkörök, szakkörök, önképzőkörök működésének támogatása, az önkéntesség népszerűsítése.

De céljuk a művészeti-, kulturális-, sport- és tanulmányi versenyek lebonyolítása és pályázatok kiírása; a hagyományos népművészeti tudás átadása, a hagyományos, régies szabadidős, kulturális, háztartási és népművészeti tevékenységek megörökítése, továbbadása, megőrzése.

A rászoruló, hátrányos helyzetű, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, családok támogatása céljából adománygyűjtés és -osztás. Rendezvények szervezése. Különböző kezdeményezések támogatása jogi, pénzügyi, erkölcsi szempontból. A Somnium-díj átadása művészetközvetítési, sport, közösségi és tanulmányi teljesítmény kategóriákban. A fiatalok érdekeinek képviselete, a fiatalok társadalmi szerepvállalása, a fiatalok életkörülményeinek, lakhatási, tanulmányi, anyagi és szórakozási lehetőségeinek javulása érdekében kifejtett tevékenységet végző fiatalok és fiatalokat támogató felnőttek motiválása céljából.

Hazánk ifjúságpolitikájában és civil szférájában való aktív részvétel, ifjúságszakmai műhelyekkel, egyesületekkel, alapítványokkal és más civil szervezetekkel való együttműködés, a tehetséggondozás, az ifjú tehetségek felfedezésének, motiválásának és lehetőségeik kibővülésének elősegítése, tehetségsegítő műhelyek, tehetségsegítő tanácsok megalapítása, fenntartása, működtetése, szakmai tevékenységének erkölcsi, pénzügyi és szellemi támogatása. Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása, fiatal vállalkozók támogatása, fiatal vállalkozókkal való kapcsolattartás és együttműködés – írják magukról.