Térség Top

Csanádalbertin és Magyarcsanádon online is húsvétoltak

Nagyon más volt ez a húsvét is a koronavírus járvány miatt, ám a csanádalbertiek és a magyarcsanádiak is nagy kedvvel jelentkeztek a húsvéti dekorációs felhívásokra.

Az idén sem szervezhettek húsvéti foglalkozásokat a gyerekeknek, rendezvényeket a nagyobbaknak (is) sem Csanádalbertin, sem Magyarcsanádon a koronavírus járvány miatt, ellenben mindkét településen hirdettek online húsvéti dekorációs „versenyt”, bemutatót, hogy azért ünnepi hangulatot teremtsenek, ha máshogy nem is, de ezen a módon a kistelepüléseken.

Csanádalbertin több érdekes fotó is érkezett a Csanádalberti Mutasd meg a te húsvétodat! felhívásra. A felhívással a község szintén az ünnepi hangulatot próbálta online megteremteni, ha már máshogy nem nagyon lehetett.

Csodaszép húsvéti ablakokat, különleges tojásfát is díszítettek a magyarcsanádiak, akik az ezekről készült képeket be is küldték a „Magyarcsanád Díszbe öltözik” felhívásra. A fotókról nem hiányzik, azaz a díszítések között szerepelt a húsvéti bárány is. A helyi könyvtár elsősorban a gyerekeket, de a felnőtteket is megszólította, arra kérve mindenkit hogy a öltöztesse díszbe a falut, azaz tegyék szebbé Magyarcsanádot a húsvéti időszakban.

Mégpedig azzal, hogy arra kértek mindenkit, aki csak tehette, készítsen húsvéti dekorációt az ablakába, azt fényképezze le és küldje el a könyvtár/művelődési ház kultura.mcsanad@gmail.com email címére. A könyvtár pedig a beérkezett fotókból egy online kiállításon mutatja be az így ünnepi díszbe öltöztetett falut.

Egyébként a locsolás családon belül nem maradt el egyik településen sem, ahogy a színes tojás, tojásból készült csokik, bárányok, csokinyulak serege sem maradt gazdi nélkül egyetlen kis- és nagyobb gyermekes családban sem. Ahogy a járvány ellenére szépen fogytak a húsvéti sonkák, főtt tojások, és minden olyan étel, mely ilyenkor szokásos. És persze némi üdítő és konytalávaló is.