A rendőrök 57 határsértővel szemben intézkedtek Csongrád-Csanád megyében 24 óra alatt.

A járőrök április 1-én 17 óra 30 perc és április 2-án 5 óra 30 perc között nyolc esetben, összesen 36 határsértőt tartóztattak fel Szeged és Röszke közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok egyike egyiptomi, ketten palesztin, hatan bangladesi, kilencen marokkói, a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A rendőrök szintén a mai napon 5 órakor Nagylak közelében fogtak el hat határsértőt. A férfiak Srí Lanka-i állampolgárnak vallották magukat azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök előállították őket a Nagylak Határrendészeti Kirendeltségre.

A járőrök 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között két esetben, összesen hat határsértőt tartóztattak fel Szeged és Csanádpalota közigazgatási területén. Ellenőrzésük során négy férfi Srí Lanka-i, egy-egy fő pedig szír és palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az egyenruhások továbbá a román-magyar közös ellenőrzés során 11 órakor egy cseh honosságú kamiont vizsgáltak át melyekben három határsértőt találtak megbújva a Nagylak közúti határátkelőhelyen. A csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A rendőrök további hat személyt fogtak el a Csanádpalota autópálya-határátkelőhely területén, akik illegálisan próbáltak bejutni Magyarország területére. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat. A kilenc migránssal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

 

Forrás: police.hu
Borítókép: illusztráció, MTI/Rosta Tibor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest