Térség Top

Két nyuszi is őrzi a kövegyi tojásfát

A kisközségben a főtéren az önkormányzat dolgozói díszítettek tojásfát, a helybélieknek gyümölcsökből összeállított ajándékcsomagot, de maszkot és kézfertőtlenítőt is vittek. A gyerekek még édességcsomagot is kaptak.

A kövegyi önkormányzat az idén először készített „tojásfát” a település főterén, melyet az önkormányzat dolgozói nagy lelkesedéssel díszítettek. A feldíszített fát két, szintén fából készült nyuszi őrzi.

Az önkormányzatának számára a helybéliek egészsége nagyon fontos, ezért két héttel ezelőtt minden a faluban élő részére két-két, a közmunkaprogramban előállított textil maszkot, valamint egy-egy orvosi maszkot juttatott el. Az EFOP-3.9.2-16-2017-00023 „Esélyteremtés a gyermekekért – Közszolgáltatások Fejlesztése a Makói Kistérségben” című pályázatnak köszönhetően pedig lehetőség nyílt arra, hogy minden lakos két-két FFP2 típusú maszkot és két-két flakon 60 milliliteres kézfertőtlenítőt kapjon, melyet csütörtökön, azaz tegnap szállított házhoz az önkormányzat.

És ha még ez sem elég: a húsvéti ünnepek alkalmából minden háztartásba többféle gyümölcsből azaz almából, banánból és narancsból összeállított ajándékcsomagot vitt el az önkormányzat, ezzel is emelve az ünnep hangulatát. Azok a kövegyi gyermekek, akik még nem töltötték be 18. életévüket, egy-egy édességekből összeállított csomagot kaptak, melyet csütörtökön szintén házhoz is szállított. Az önkormányzat kérjük, a húsvéti ünnepek idején is mindenki tartsa be a járványügyi szabályokat.