Térség

Tizenkét határsértő próbálkozott Csanádpalotánál

Tizenkét határsértő próbálkozott tegnap Csanádpalotánál, ellenük a román határrendészet jár el. Kiszombornál is próbálkoztak.

A járőrök tegnap hajnali 5 óra 30 perc és  17 óra 30 perc között öt esetben, összesen huszonhat határsértőt tartóztattak fel Szeged és Ferencszállás külterületén, illetve Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a határsértők szír, afgán, palesztin és iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Szegednél és Ferencszállásnál feltartóztatott összesen tizennégy határsértővel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el, a Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen feltartóztatott, összesen tizenkét külföldivel szemben a román hatóság jár el.

A járőrök tegnap 17 óra 30 perc és ma hajnali 5 óra 30 perc között két esetben, összesen 27 határsértőt tartóztattak fel Kiszombor és Ásotthalom közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a határsértők szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.