Térség

Nagypénteki tojáskereső Pitvaroson, áll a második királyhegyesi tojásfa is

Nem maradnak szabadtéri tojáskeresés nélkül a pitvarosi gyerekek, hiszen holnap, azaz nagypénteken több helyszínen is lehet elrejtett (húsvéti)tojások után kutatni. Királyhegyesen már az oviudvaron is áll tojásfa.

Pitvaroson száz, több helyszínen elrejtett tojásra is lehet vadászni pénteken egész nap, s még puska sem kell hozzá. Így a községben élő gyerekek sem maradnak ki az izgalmas játékból. A tojásvadászatra azonban csak a tizenkét évnél fiatalabb, azaz legfeljebb hatodikos gyerekek hivatalosak. A nagyobbak, főleg a tinédzserek nem, számukra ugyanis igencsak könnyű lenne a kitűzött feladat, azaz a tojások megtalálása, teljesítése.

Tojásvadászatot egyébként több, Makó környéki kistelepülésen rendeztek, rendeznek.

A Földeáki Művelődési Ház és Könyvtár, Teleház a gyerekeket invitálta még tegnap egy kis szabadtéri tojásvadászatra. Az intézmény munkatársai által a Szent László a park területén elrejtett 20 húsvéti tojást kellett szerda reggel 9 és délután 4 óra között megtalálni. A húsz tojás közül tizenkilenc volt kisebb méretű és piros színű, míg egy nagyobb méretű és sárga. A gyerekek feladata roppant egyszerű volt, csak meg kellett keresni azokat, majd a megtalált tojással jelentkezniük kellett a művelődési háznál, ahol cserébe meglepetés várt rájuk
A Földeáki Művelődési Ház és Könyvtár, Teleház munkatársai azt kérte mindenkitől, hogy egy gyermek, csak egy tojással jelentkezzen, hogy minél többen részt vehessenek a játékban.

A királyhegyesi óvoda tojásfája

Kiszomboron sem maradtak hasonló mulatság nélkül a gyerekek, itt ma, azaz csütörtökön rendeztek húsvéti tojáskeresést, a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör szervezésében.
A kiszebáb kereséshez hasonlóan a falu tíz pontján rózsaszín nejlontasakban apró nyuszika és tojás vár az azokat megtaláló gyerekekre.
– Készíts fotót a helyszínen, és küldd el a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör oldalára messenger üzenetben! – kéri a kör. A megtaláló gyermek útvesztőbelépőt és édességet nyer – a zacskóban talált rózsaszín plüssnyuszin és csokitojáson kívül.
A kistelepülések tojásfái is gyarapodtak tegnap hiszen elkészült Királyhegyes második tojásfája, melyet a Napsugár Óvodában ügyeletben lévő gyerekek díszítettek fel.

A községháza előtti téren napok óta áll a közösségi tojásfa, melyre – az óvodaival ellentétben – továbbra is bárki tehet még fel díszítést.