Mindkét kistelepülés tojásfáira bárki tehet díszeket. A pitvarosira Tószegi Gyula festett tojásokat, de bárki tovább díszítheti. A képen Drimba Tibor polgármester az egyik maroslelei tojásfával és nyuszival.

Mától lehet feldíszíteni a maroslelei könyvtár udvarán álló fákat tojásdekorációkkal. Ezért kérnek mindenkit, akinek kedve van hozzá, készítsen különféle tojásdekorációkat, azaz díszes- hímes- vagy bármely más technikával készített húsvéti tojásokat, s helyezzék el azt a fákra (vagy díszítsék azok környezetét velük).

Arra kérnek mindenki, hogy a fa díszítésekor a szükséges védőtávolságot tartsák be és persze viseljenek orrot és szájat eltakaró maszkot is.

Pitvaroson, a helyi művelődési ház, azaz az Erdei Ferenc Közösségi Színtér előtt, a kereszt mellett díszítették fel a község első tojásfáját (a címlapképen). A művelődési ház rendelkezésére álló tojások azonban kevésnek bizonyultak, így arra kérnek mindenkit, hogy vegyék ki a részüket a tojásfa feldíszítésében, s egészen április hatodikáig helyezzék el ide az önmaguk által díszített, vagy kedvenc tojásaikat, így kezdve meg a hagyományt. A kihelyezett nyuszikra és tojásokra pedig legyenek tekintettel és vigyázzanak a díszítés közben!!! A kifestett nyuszikat és tojásokat Tószegi Gyula készítette.

A pitvarosi tojásfa

A művelődési ház, azaz az Erdei Ferenc Közösségi Színtér dolgozói arra kérnek mindenkit, hogy a koronavírus járvány miatt ezt NE csoportosan tegyék.

Mint arról korábban már beszámoltunk, Óföldeákon a Trianon emlékmű közelében, Földeákon tojásvadászatot is rendeznek ma a gyerekeknek, egészen délután 4 óráig. Az elrejtett húsz tojás közül tizenkilenc kisebb méretű és piros színű míg egy nagyobb méretű és sárga színű. A gyerekek feladata roppant egyszerű, csak meg kell keresni azokat, majd a megtalált tojással jelentkezniük kell a művelődési háznál, ahol cserébe meglepetés vár rájuk

A Földeáki Művelődési Ház és Könyvtár, Teleház munkatársai kér mindenkit, hogy egy gyermek, csak egy tojással jelentkezzen, hogy minél többen részt tudjanak venni a játékban. A kiszombori tojásvadászat pedig április elsején lesz, a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör szervezésében.

Nagylakon a falu több pontjára is telepítettek húsvéti dekorációt, a tojásfa az orvosi rendelő mellett áll, Királyhegyes tojásfája pedig a községháza előtt kapott helyet.

Húsvétra egyébként Magyarcsanádon édességet, Nagylakon sonkát és édességet is osztottak.

Csanádalbertin a községháza előtt áll a tojásfa. Arra biztatják a helybélieket. hogy a készítsenek képet a húsvéti dekorációjukról, tojásfáról, nyusziról, húsvéti tojásról, süteményről, bármiről, ami számukra a húsvétot jelenti, és küldjék el legkésőbb április 1-jén, csütörtök délig az alábbi email címre: csalbertikonyv@gmail.com. Várják a bátor locsolóvers videókat is. A képek és videók rendszerezés és szerkesztés után felkerülnek egy közös albumba Csanádalberti Facebook oldalán. Kérik, az alkotások küldésekor írják meg, hogy kinek a keze munkáját dicséri, mert az email címből nem fog kiderülni. Gyermekalkotásoknál kérlek küldjétek el e-mailben a gyermek keresztnevét, és a korát is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest