Szerdán délelőtt a földeáki, míg csütörtökön, azaz április elsején a kiszombori gyerekeknek szerveznek tojásvadászatot. Az előbbit a helyi művelődési ház és könyvtár, az utóbbit a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör. Óföldeákon pedig bárki tovább díszítheti a falu Trianon emlékmű közelében felállított, a képen látható tojásfáját.

A Földeáki Művelődési Ház és Könyvtár, Teleház a gyerekeket invitálja egy kis szerdai szabadtéri tojásvadászatra. Az intézmény munkatársai által a Szent László a park területén elrejtett 20 húsvéti tojást kell szerda reggel 9 és délután 4 óra között megtalálni. A húsz tojás közül tizenkilenc kisebb méretű és piros színű míg egy nagyobb méretű és sárga színű. A gyerekek feladata roppant egyszerű, csak meg kell keresni azokat, majd a megtalált tojással jelentkezniük kell a művelődési háznál, ahol cserébe meglepetés vár rájuk
A Földeáki Művelődési Ház és Könyvtár, Teleház munkatársai kér mindenkit, hogy egy gyermek, csak egy tojással jelentkezzen, hogy minél többen részt tudjanak venni a játékban.

Kiszomboron sem maradnak hasonló mulatság nélkül a gyerekek, ugyanis csütörtökön itt is lesz húsvéti tojáskeresés a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör szervezésében.
A kiszebáb kereséshez hasonlóan a falu tíz pontján rózsaszín nejlontasakban apró nyuszika és tojás vár a gyerekekre április 1-jén.
– Készíts fotót a helyszínen, és küldd el a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör oldalára messenger üzenetben! – kéri a kör. A megtaláló gyermek útvesztőbelépőt és édességet nyer – a zacskóban talált rózsaszín plüssnyuszin és csokitojáson kívül.
Itt egyébként már rendeztek online locsolóversmondó versenyt is.

Óföldeákon is díszíthető már a tojásfa, hiszen a Trianoni emlékmű mellett tegnap feldíszítették a falu tojásfáját. Ha bárki szeretne még tojásokat tenni rá, az nyugodtan megteheti, ugyanis, bárki rakhat rá, ezzel is bővülne a tojásállomány – hívta fel a figyelmet Simonné Sinkó Erika polgármester.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest