Csanádpalotánál tizenhatan gyalogosan próbáltak az autópálya határátkelő belépő terminálja mellett beosonni Magyarországra. Nem sikerült nekik.

A járőrök tegnap hajnali 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között hat esetben, összesen huszonkilenc határsértőt tartóztattak fel Kiszombor, Ásotthalom, Makó, közelében és Röszke Autópálya Határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a határsértők szír, palesztin, marokkói és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A járőrök tegnap 17 óra 30 perc és ma hajnali 5 óra 30 perc között kilenc esetben, összesen 42 határsértőt tartóztattak fel Röszke , Szeged, Szeged-Gyálarét, Ásotthalom, Kiszombor és Csanádpalota Autópálya-határátkelőhely közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a férfiak líbiai, afgán, török, koszovói, szír, jemeni, iraki, egyiptomi és marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Huszonhat határsértővel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el. 16 fővel szemben pedig a román fél jár el. A 16 határsértőt az egyenruhások a román-magyar ellenőrzés során fedezték fel ma hajnali 1 órakor a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen a belépő terminál mellett. A külföldi férfiak az ellenőrzést megkerülve gyalog akartak átjutni Magyarországra.

A Csongrád-Csanád megyei határszakaszon a rendőrök és a katonák 57 főt megakadályoztak az ország területére történő belépésben.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest