Vasárnap szén-monoxid mérgezést is kapott egy földeáki, egy vízmelegítő miatt, de égő kazánházhoz, nádashoz is vonultak makói tűzoltók, akik egy szennyvízgödörbe esett nagytestű kutyát is kimentettek szorult helyzetéből.

Kazánház égett vasárnap este egy makói tanyán. A hódmezővásárhelyi és a makói hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fojtották el a lángokat, a tűzesetben senki sem sérült meg. Szintén aznap gyulladt ki a nádas Makó külterületén. Hatszáz négyzetméteren csaptak fel a lángok, melyet a város hivatásos egységei rövid idő alatt elfojtottak. Személyi sérülés nem történt.

Szén-monoxid mérgezés gyanújával vittek kórházba egy embert Földeákról ugyancsak vasárnap. Kora délután érkezett a jelzés a szegedi főügyeletre, a megemelkedett koncentrációt a makói hivatásos tűzoltók mérőműszerei is kimutatták. A gázszolgáltató szakemberei egy vízmelegítőt kapcsoltak le, a lakók biztonsága érdekében.

Szennyvízgödörbe esett egy nagytestű kutya szintén a hét utolsó napján a makói Vásárhelyi utcában. A gazda nem tudta kihúzni az állatot, ezért a tűzoltók segítségét kérte. A makói egység kéziszerszámok és kötelek segítségével, sértetlenül emelték ki a kutyát a gödörből – közölte a katasztrófavédelem.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest