A hatvan éves férfi a vád szerint fia kiskorú lányával szemben követett el szexuális erőszakot.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványozta a Kecskeméti Törvényszék letartóztatást fenntartó határozatának helybenhagyását annak a Bács-Kiskun megyében élő elkövetőnek az ügyében, akivel szemben a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy tíz éves kislány sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt emelt vádat.

A hatvanéves férfi ellen azért indult büntetőeljárás, mert a vád szerint fiának kiskorú, nevelt kislányával fizikai erőfölényét felhasználva, erőszakkal szexuális cselekményt végzett.

A vádemelést követően a törvényszék fenntartotta a vádlott letartóztatását, mert a vád szerinti bűncselekmény esetén a törvény öt évtől húsz évig terjedő szabadságvesztés kiszabását teszi lehetővé, ezért a terhelttel szemben a szökés, elrejtőzés veszélye változatlanul fennáll, melyet a személyi körülményei sem ellensúlyoznak.

Az elsőfokú bíróság határozatával szemben a vádlott fellebbezést jelentett be, így a letartóztatás fenntartásáról a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla fog dönteni. Míg a terhelt büntetőjogi felelősségének kérdésében a Kecskeméti Törvényszéken folyik a bizonyítási eljárás.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest