Tovább emelkedett a Hatósági Házi Karanténban lévők száma a városban, a makói kórház Covid-osztályán 18 beteget ápolnak jelenleg, mondta el Farkas Éva Erzsébet az online tájékoztatóján.

A következő napokban tetőzhet a harmadik hullám, a szakemberek szerint Makón is a brit vírusmutáns terjedése a meghatározó, amely háromszor annyi embert képes megfertőzni, hívta fel a figyelmet a videójában a polgármester.

A jelenleg fennálló korlátozások enyhítésére akkor lesz lehetőség tette hozzá, ha 2,5 millió ember már legalább az első oltást megkapta, a regisztrálók száma folyamatosan növekszik, és az oltásokkal is jól haladnak Makón és országosan is. A városi szakmai stáb munkatársai azonban felhívják a figyelmet arra is, hogy a húsvéti időszakban is fontos a járványügyi szabályok betartása.

 

 

A Hatósági Házi Karanténban lévők száma már korábban is rekordmagas volt, ez mostanra 183-ra nőtt, közülük 97 igazoltan fertőzött. A makói kórház Covid-osztályán most 18 beteg van, itt a könnyebb eseteket kezelik, mondta el Farkas Éva Erzsébet.

Az önkormányzat hamarosan egy újabb kiadványt juttat el a makóiak postaládájába, amelyen a hatályos kormányrendeletek, és intézkedések mellett megtalálható lesz az ünnepi ügyeleti rendszer, a háziorvosok elérhetősége, valamint a regisztrációra és oltásokra vonatkozó információk.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest