Kiváló évet zárt a koronavírusjárvány megjelenése előtt, a bővítése után azonban még a mostaninál is jobban ki tudja majd használni a 4 évszakos fürdő jellegét a makói turizmus legfontosabb attrakciója.

2017-ben 280 ezer, 2018-ban 308 ezer, 2019-ben pedig már 356 ezer látogatója volt összesen a Hagymatikumnak, mondta el portálunk kérdésére a fürdő divízióvezetője. Jól látszik tehát, hogy a helyi turizmus legfontosabb láncszeme az elmúlt években egyre több érdeklődőt hozott a városba ezzel felfelé húzva a vendéglátó szektort és a szálláshelyeket is.

Bár a 2020-as év rendkívül nehéz volt a fürdő számára a zárva tartás, vagy csökkentett üzemmód miatt, még tavaly is mintegy 165 ezer látogatót tudott felmutatni, akiknek túlnyomó része ráadásul hazai vendég volt, hiszen a korlátozások részét képezte a határok lezárása is. A Hagymatikum teljesítménye már most is imponáló, az eredeti tervek szerinti befejezése azonban még tovább tudja növelni a vonzerejét.

– Turisztikai alapvetés, hogy egy attrakciónak az érdeklődés fenntartása érdekében évtizedenként valamilyen formában meg kell tudnia újulni. – mutatott rá portálunknak Lajtosné Papp Noémi, hiszen a visszatérő vendégek így új impulzusokat kaphatnak, a fürdő pedig ezzel tudja megőrizni, emelni a saját kategóriájában a piacon elfoglalt pozícióját. Hozzátette: a beruházás emellett természetesen nagyon fontos még a Makovecz-örökség védelmének, fejlesztésének szempontjából is.

2018-ban a Hagymatikum megkapta az Európa családbarát fürdője díjat is, ami azt is mutatja, hogy minden korosztály számára tudnak szórakozást nyújtani, a folyamatos mérések és visszajelzések alapján azonban elmondható, hogy a fiatal felnőtt korosztály leginkább a csúszdákat hiányolja még a makói fürdőből.

 

 

Ebből ugyan jelenleg van három, ezek azonban csak nyáron tudnak üzemelni, a bővítés után pedig végre lesznek mind a négy évszakban használhatók is. Márpedig ez egy olyan vonzerő, ami ennek a korosztálynak a döntését komolyan befolyásolja.

Eközben például a szaunavilág, vagy az építészeti jellege miatt az élménymedence tér már most is nagy erőssége a makói fürdőnek, nem is beszélve a gyógyvízről és a marosi gyógyiszapról, hangsúlyozta portálunknak Lajtosné Papp Noémi.

Az elmúlt szűk évtized tapasztalata alapján – mint minden fürdő életében – a Hagymatikumban is a nyár, és a karácsonyi időszak a legerősebb, illetve a szezonon kívüli hétvégéken is sok vendég érkezik, azonban a hétköznapok mostaninál is jobb kihasználásában rendkívül sokat számíthat majd, hogy a beruházás után a több napnyi Makón tartózkodáshoz is elegendő élményt tudnak nyújtani a beltéri, vagyis időjárástól nem függő attrakciók.

Az elmúlt évek számos egyeztetése és tervezési munkája után a beruházás sorsa ma már célegyenesbe került, a fejlesztési munkálatok koordinálására tavaly év végén kormánybiztosnak nevezték ki Lázár Jánost, és a Beruházási Ügynökség eredményes közbeszerzést folytatott le.

A térség országgyűlési képviselője most elsődleges feladatának tekinti, hogy megszerezze a bővítéshez szükséges mintegy 9 milliárd forint forrást, amely után idén már a várakozások szerint meg is kezdődhet az építkezés.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest