Nem, még nincs készen a földeáki sportcsarnok, de igencsak jól elhaladtak az építésével. A következő tanévtől már használhatják is a gyerekek és közösségi célokra a falu lakói is.

Időről időre megörökíti és Facebook oldalán közzé is teszi a földeáki önkormányzat, hogyan halad a község és a makói járás egyik legjelentősebb építkezése, melyre a helybéliek már egy fél évszázada várnak. A Makó Híradó ezek alapján is követi a munkálatokat, s ad hírt arról — olvasóink túlnyomó többsége pozitív visszajelzését kiváltva.

A beruházás azért is érdekes, mert a község életében a szennyvízcsatorna-hálózat építése után (mely azonban a földben húzódik, így nem látható) ez a legjelentősebb, és leglátványosabb fejlődés, annak ellenére, hogy tavaly teljesen megújult az óvoda és a bölcsőde, illetve a községháza, de a korábbi években a Návay iskola épülete is.

Amennyiben az időjárás engedi úgy hamarosan a cserépfedés is rákerül a sportcsarnok tetejére, s elkezdődik a belső falak vakolása is.

Fotó: Facebook/Földeák Község Hivatalos Oldala

Már a tavaly szeptember 9-i alapkőletétel előtt is végeztek földmunkát a leendő épület helyén. Az alapkövet egyébként Lázár János országgyűlési képviselő, Hajnal Gábor polgármester, Juhász Roland, az állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár és Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár tette le a Návay Lajos Általános Iskola udvarán.

Ahogy arról korábban már többször is beszámoltunk, Návay Lajos Általános Iskola udvara Gagarin utca felőli szélén épül a földeáki sportcsarnok, mely építési engedélyre benyújtott terveit tavaly augusztusban kapta meg az önkormányzat. A sportcsarnok építése több, mint két évet csúszott eddig. A csúszás oka, hogy az eredeti kormányhatározat szerint nem a község által kért és az iskolai gyermeklétszám által indokolt „C” típusú, 20×40 méteres küzdőtérrel rendelkező sportcsarnok, hanem egy kisebb épült volna meg.

A község vezetése – Lázár János országgyűlési képviselő hathatós támogatásával – végül elérte, hogy a kormány új, a földeákiak igényének megfelelő sportcsarnok építését jelölte meg célként. Az eredeti becslések szerint költségeit másfél évvel ezelőtt 500-700 millió forint közé becsülték, végül 907 millió forintot biztosított rá a kormány. A beruházás, mely a község életében a csatornázás után a második legnagyobb, teljes egészében állami beruházásként zajlik, a helyi önkormányzat csak egyetlen, de meglehetősen jelentős dolgot biztosított hozzá, a szükséget helyszínt.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest