Pitvaroson minden háztartásba eljuttatnak három maszkot és három adag kézfertőtlenítőt, míg Királyhegyes már minden 6 évnél idősebb helybéli kapott két kézfertőtlenítőt és két maszkot. Nagylakon a héten osztják ki.

A pitvarosi önkormányzat a folyamatban lévő EFOP-3.9.2-16-00023 – Esélyteremtés a gyermekekért – közszolgáltatások fejlesztése a makói kistérségben című pályázatnak, valamint a makói önkormányzatnak köszönhetően maszkokat és kézfertőtlenítős tudott beszerezni. Ennek köszönhetően április 10-ig, minden pitvarosi háztartásba eljuttatnak három FFP 2-es maszkot valamint szintén három flakon, hatvan milliméteres kiszerelésű kézfertőtlenítőt – hívta fel a figyelmet minden pitvarosinak Radó Tibor polgármester a község Facebook oldalán. Egyben remélte, hogy mihamarabb túl leszünk a koronavírus járványon, s biztosította a helybélieket, hogy a pitvarosi önkormányzat, összefogva más településekkel a jövőben is megpróbál mindenkinek segíteni.

Radó Tibor a maszkokkal, a kézfertőtlenítőkkel és a pályázati okirattal. Fotó: Pitvaros/Facebook

A királyhegyesi önkormányzat a járványügyi helyzetre tekintettel, minden 6 év feletti helybélinek 2 kézfertőtlenítőt és szájmaszkot juttatott el az otthonába. A program szintén a fenti pályázati támogatásból valósult meg.

Csanádalbertin hétfőn és kedden kapott minden helybéli FFP2 szájmaszkokat és a kézfertőtlenítőt. Az FFP 2-es, azaz a sima papír (jellemzően kívül kék vagy rózsaszín, belül fehér) orvosi maszknál jobb szájmaszkokat osztottak ki valamennyi csanádalberti lakosnak, azaz összesen nyolcszáz darabot vittek házhoz mindenkinek.

Nagylakon már minden hat év feletti lakos számára 2 darab maszkot és 2 darab kis kiszerelésű fertőtlenítőszert csomagoltak, ezeket a héten juttatják el valamennyi háztartásba.

Csanádalbertin egyébként – bár központilag nem rendelték el, de mi úgy döntöttek, hogy immár harmadik hete szüneteltetik a szociális intézményüknél a nappali ellátást, s fogják is, amíg arra szükség van, mert nem akarják az időseket addig egy légtérbe engedni. A községben élők közül elég sokan megkapták már a koronavírus elleni vakcinát, nyolcvanöt százalékban a makói oltóponton, a többieket pedig a háziorvos oltotta be.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest