Térség

Kiszombornál és Csanádpalotánál is áramlottak a határsértők

Hatvannégy határsértőt tartóztattak fel huszonnégy óra alatt a járőrök. Közülük huszonötöt Csanádpalotánál fogtak, míg tizenhetet Kiszombornál.

A járőrök tegnap hajnali 5 óra 30 perc és 2021. március 22-én 17 óra 30 perc között 10 esetben, összesen 22 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szőreg, Kübekháza, Szatymaz és Szeged közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a férfiak líbiai, tunéziai, marokkói, algériai, szír, illetve afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A járőrök tegnap 17 óra 30 perc és ma hajnali 5 óra 30 perc között három esetben, összesen 17 határsértőt tartóztattak fel Szeged és Kiszombor közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A román-magyar közös ellenőrzés során az egyenruhások ma hajnalban két esetben, összesen 25 határsértőt tartóztattak fel a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen, akik az ellenőrzés megkerülésével gyalog próbáltak Magyarország területére bejutni. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.