A maroslelei könyvtár is csatlakozott a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom és a Somogyi könyvtár országos online rajzpályázatához.

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom és a Somogyi könyvtár összefogásában az országosan meghirdetett, Csongrád-Csanád megyéből induló Így segítek én! című online rajzpályázathoz csatlakozott a Maroslelei Könyvtár. A rajzokat a könyvtár ügyfélszolgálati ablaka előtt elhelyezett dobozba, a leadási ponton várják. Bővebb információ a 62-256-064-es telefonszámon lehetséges.

A Láthatatlan munka napjához kapcsolódó rajzpályázatot óvodásoknak és általános iskolásoknak írták ki.

A beadandó pályaműveknek szabad kézzel kell készülniük, A/4-es méterben. A képre, a rajz alá kérik feltüntetni a készítő nevét, a települést, illetve a kategóriát/életkort. Az alkotások legkésőbb március 31-ig adhatók le.

***

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom több mint tíz éve dolgozik a családbarát szemlélet elterjesztéséért, ennek része az is, hogy megbecsülik azokat a tevékenységeket, amelyek „láthatatlanok”.

Láthatatlan munka mindaz, amit otthon, a ház körül úgy végzünk el, hogy azért a családtagok nem kapnak fizetést. Értéke mégis nagy, hiszen ha más tenné meg, fizetni kellene érte, és ha nem lenne elvégezve, élhetetlen körülmények vennének körül bennünket.

Ezek a házimunkák, a ház körüli, a család tulajdona körüli feladatok. Ti, gyerekek is segíthettek ezekben, és fontos is, hogy lássátok, hogy egy-egy takarítás, mosogatás, főzés, biciklipumpálás, kertészkedés, állatetetés stb. fárasztó lehet, de az eredményének együtt örülhetünk, még akkor is, ha tudjuk, hogy hamarosan újra meg kell majd csinálni. Te miben segítesz, milyen láthatatlan munkát végeztek el otthon?

A rajzpályázatra hat kategóriában várják a rajzokat: 1.: kiscsoportos óvodás, 2.: középső csoportos óvodás, 3.: nagycsoportos óvodás, 4.: 1–2. osztály, 5.: 3–4. osztály, 6: 5–8. osztály.

A képek leadásának határideje március 31.

A pályázott képeket a Facebookon lehet megtekinteni 2021. április 6-tól. A közönségszavazás a Facebookon április 6-ától16-án déli 12 óráig tart.

A járványhelyzet függvényében a könyvtárakban leadott alkotásokat kiállítják, illetve azokat későbbi időpontban a generációk közötti kapcsolat szellemében időseknek ajándékozzák. Minden résztvevő oklevelet kap, melyet e-mailben küldenek el. A képek közül sorsolással választják ki a díjazottakat kategóriánként. Kategóriánként gy-egy közönségdíjas is jutalmat kap- Az ajándékok között könyvutalvány, családi belépők és további értékes nyeremények szerepelnek.

Az eredményeket 2021. április 6-án, a Láthatatlan munka napján teszik közzé, a nyerteseket a megadott e-mail címen értesítik. A közönségszavazás után teszik közzé a közönségdíjasok névsorát.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest