A földeákiak száznyolcvanhatezer forinttal segítették a Földeáki Óvodásokért Alapítvány munkáját. A pénzt ma adták át Sípos Csabáné intézményvezetőnek. Fotó: Földeák Község Hivatalos Oldala/Facebook.

A szép összeget ma adta át Nagy Ibolya rendezvényszervező Sipos Csabáné Németh Angéla intézményvezetőnek. Az alapítvány kuratóriuma közösen dönt a pénz felhasználásáról – egyeztetve az intézménnyel.

A Földeáki Óvodásokért Közalapítvány – s ezt főleg a jelenlegi és az egykori ovisok szülei tudhatják a legjobban, mert meg is tapasztalták – eddig is számos óvoda rendezvényt, eseményt finanszírozott. Ezzel járulva hozzá a Gyermekmosoly Óvoda működéséhez, illetve a könnyítette meg az oda járó gyerekekért dolgozók munkáját, s aranyozta be a kicsik hétköznapjait.

A Földeáki Óvodásokért Közalapítvány továbbra is folytatni szeretné ezt a kezdett munkát, ezért bocsátottak ki ezer-ezer forintos támogatói jegyeket.

A földeáki önkormányzat pedig egy 140 kilós vágósertést ajánlott fel a támogatói jegy vásárlóinak, akik a jegy mellé tombolajegyet nyertek. Azt pedig már kisorsolták, s az 51-es számú tombola tulajdonosa nyerte.

A Földeáki Óvodásokért Közalapítvány sikerén felbuzdulva a Földeáki Iskolásokért Alapítvány is ezer forint névértékű támogatói jegyet bocsátott ki. Ezeket március 10-ig, azaz máig lehetett megvásárolni. A jegy mellé kapott tombolajeggyel szintén egy, a helyi önkormányzat által felajánlott vágósertést lehet nyerni.

Horváth Attila, az alapítvány kuratóriumi elnöke a Földeák Község Hivatalos Facebook oldalán közzétett felhívásban azt írta, hogy az elmúlt évben a koronavírus világjárvány okozta korlátozó intézkedések miatt számos rendezvény maradt el, így például a Földeáki Návay Lajos Iskola hagyományos bálja is.

– Ezen a bálon, amellett, hogy megcsodálhattuk fiataljainkat, büszkeségeinket, tanúi lehettünk a mindig, kivétel nélkül nagy sikerű nyitó táncuknak. Alapítványunk itt jutott jelentős támogatáshoz a szülőktől, nagyszülőktől és a báli jegyek vásárlóitól. Valamint mindazoktól, akik önzetlen munkájukkal hozzájárultak a rendezvény sikeréhez. Az összefogással alapot teremtettünk arra, hogy támogatni tudjuk általános iskolásainkat és hozzá tudjunk járulni az iskolai eszközök bővítéséhez, pedagógusaink munkája támogatásához – írta a kuratóriumi elnök.

A vágósertést egyébként holnap, azaz csütörtökön sorsolják majd ki.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest