Térség

Harmincnégy határsértő huszonnégy óra alatt

Kiszombornál és Csanádpalotánál is próbálkoztak. Az utóbbi helyen egy török kamionban huszonketten bújtak meg. Persze felfedezték őket.

A járőrök tegnap  5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között három esetben, összesen hét határsértőt tartóztattak fel Röszke, Kiszombor és Szeged közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a férfiak algériai, marokkói, jemeni, szomáliai, illetve szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Az egyenruhások továbbá a román-magyar közös ellenőrzés során 2021. március 4-én délelőtt a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen, valamint a Nagylak közúti határátkelőhelyen, egy török és egy román honosságú kamionban, összesen 22 határsértőt találtak megbújva. A migránsok afgán, pakisztáni, illetve szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

A rendőrség és a Magyar Honvédség járőrei tegnap 17 óra 30 perc és ma reggel  5-én 5 óra 30 perc között két esetben, összesen öt határsértőt tartóztattak fel Röszke és Kiszombor közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a férfiak marokkói, illetve palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.