Összesen nyolcszáznegyven közvilágítási fényforrást cserélnek Apátfalván. A munkálatok hétfőn kezdődtek, s a jövő hét péntekig tartanak.

Az MVM Watt Eta Hálózati és Közvilágítási Szolgáltató Kft. március 1-je és március 12-e közös csoportos fényforrás cserét végez Apátfalva területén. A munkák folyamán, összesen nyolcszáznegyven fényforrást fognak kicserélni. A csoportos fényforrás cseréjét követően az egyedi hibák száma jelentősen csökken, valamint javulni fog a megvilágítás minősége is.

Korábban magunk is tapasztaltuk, hogy egyes utcákban meglehetősen hézagosan működnek az utcai nátrium lámpák. Főként a község szélein jellemző, hogy az arra járók egyes szakaszokon sötétben botorkáltak vagy éppen zseblápával világították meg a járdát. De a község központjában is akadt olyan rész, ahol a kiöregedett égők már nem szolgáltattak elegendő világosságot.

Idén télen ez nem érintett annyi embert, hiszen este 8 és hajnali 5 között csak a munkából jövők, vagy onnan hazafelé tartók mehetnek az utcára, akkor is csak a munkahelyük és otthonuk közti legrövidebb útvonalat használhatják.

Darus kocsival zajlik faluszerte a közvilágítás cseréje. Fotó: Szekeres Ferenc/Facebook

A kivitelezést végző társaság egy még 1996-ban alakult villamosipari vállalkozás, melynek tevékenységi köre és szakmai bázisa folyamatosan bővült az évtizedek során. Szolgáltatásaikhoz az ország egész területén hozzájuthatnak ügyfeleik. A cég küldetésének tekinti a villamos energia létesítés és üzemeltetés folyamatában a komplex feladatvállalást, a mérnöki színvonalon végzett munkát és a gazdasági szemléletű gondolkodást.

Az NKM Nemzeti Közművek Zrt. – mint a legnagyobb nemzeti tulajdonú energetikai társaságcsoport – bővítette tervezői, kivitelezői, üzemeltetői kapacitásait, melynek során a táraság 2019. áprilisától NKM WATT ETA Kft. néven a cégcsoport tagja lett.

A cég jelenlegi infrastrukturális tevékenységei közé tartozik – többek között – a közvilágítási fejlesztés és üzemeltetés, kis- és középfeszültségű villamos hálózatok tervezése és kivitelezése, gyengeáramú hálózatok és naperőművek létesítéséhez kapcsolódó tervezési és kivitelezési munkák, valamint vállalják a települések közvilágításának és telephelyek térvilágításának korszerűsítését is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest