Ország-világ

Kacsaitatóba rejtette a lopott mobiltelefont

A 200 ezer forintos készülék vízállónak bizonyult,  így jelzései alapján a rendőrök gyorsan rábukkantak. A tolvaj nagy-nagy csodálkozására.

A Siófoki Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint kacsaitatóba rejtette el az általa ellopott telefont azért, hogy ne találják meg nála a rendőrök.

A vádirat szerint a vádlott 2021 februárjában az egyik siófoki postán észrevette a sértett ott felejtett 200 ezer forint értékű mobiltelefonját, és ahelyett, hogy jelezte volna a postahivatalban, hogy talált egy őrizetlenül hagyott telefont, inkább a kabátjába rejtette.

A sértett miután észlelte telefonjának hiányát, bejelentést tett a rendőrségre. A siófoki rendőrök helymeghatározó alkalmazásával megállapították a telefon helyzetét és a lopást követő egy óra múlva megjelentek a vádlott otthonánál.

A férfi sejtette, hogy a rendőrök a telefon miatt keresik, ezért azt az udvaron lévő, vízzel teli kacsaitatóba rejtette el, azonban a vízálló telefon innen is adott le jelet.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott – büntetővégzés meghozatalára irányuló – vádiratában a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben próbára bocsátás intézkedést indítványozott.