Térség

Hatvanöt határsértő huszonnégy óra alatt

Kiszombornál és Csanádpalotánál is próbálkoztak. Az utóbbi helyen  egy török kamionban két határsértőt is találtak.

A járőrök tegnap 5 óra 30 perc és  17 óra 30 perc között hat esetben, összesen 23 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged és Zákányszék közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok afgán, marokkói, szír és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Az egyenruhások továbbá tegnap délben a román-magyar közös ellenőrzés során, egy török honosságú kamionban két határsértőt találtak megbújva a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen. A férfiak szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

A járőrök tegnap 17 óra 30 perc és ma hajnali 5 óra 30 perc között hat esetben, összesen 39 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged, Kiszombor és Kübekháza közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok palesztin, marokkói, szír és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az egyenruhások továbbá a román-magyar közös ellenőrzés során március 2-án 23 óra 30 perckor egy határsértőt tartóztattak fel a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen. A férfi marokkói állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. Vele szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.