Térség Top

Sikerrel debütált a maroslelei polgármester telefonos fogadóórája

Ilyen korábban még nem volt, de a koronavírus veszélyhelyzet miatt telefonos fogadóórát tartott ma délelőtt Drimba Tibor polgármester. Hatan regisztráltak rá, valóban közérdekű témákkal.

Bár Maroslele polgármesterét az utcán is el lehet fogni, hiszen a faluban lakik, és a telefonszámát is rengetegen ismerik, mégis úgy gondolta, hogy ha már személyes fogadóórát nem tarthat a koronavírus járvány miatt, telefonost azonban igen. A ma, azaz március elsején délelőtti fogadóórára azonban előzetesen időpontot kellett egyeztetni a maroslelei könyvtár ügyfélszolgálati ablakánál vagy a könyvtár telefonszámán.

A polgármester aztán ma délelőtt ugyaninnen hívott vissza mindenkit.

– Összesen hat megkeresést kaptam, azaz ennyi embert kellett visszahívnom – mondta érdeklődésünkre a község polgármestere. Megjegyezte, hogy mégis voltak, akik inkább a személyes megkeresést, s hétvégi megkeresést részesítették előnyben.

– Akik a telefonos fogadóórán vettek részt, azok nagyon jó felvetésekkel kerestek. Persze ezek a szokásos észrevételek voltak. Így volt, aki az utak állapotáról érdeklődött, azaz arról, mikor számíthatnak arra, hogy kijavítjuk azokat. Már többször is mondtuk, hogy idén mindenféleképpen szeretnénk rendbe rakni a három legkritikusabb állapotban lévő utcát, azaz a Táncsics, Rózsa és Szegfű utcák útburkolatainak legkritikusabb állapotba került részeit. Ha lesz rá pályázat, akkor abból, ha nem akkor a község önerejéből. Négy-öt évvel ezelőtt már javították ezeket, de az idő eltelt azóta, s az állaguk csak romlott a majd fél évtized alatt. Meg fogjuk oldani, hogy az idén őszre senkinek se kelljen itt sáros lábbal bemennie az ingatlanjához, házához – mondta a polgármestert. Akit megoldásra váró haszonállattartással kapcsolatos problémával, azaz annak a környezetben élőket zavaró körülményei miatt is megkeresték. Azaz a trágya elszállításával, a környezet rendbetételével kapcsolatban kapott panaszt.

Drimba Tibort a Köztársaság téri kis játszótér miatt is megkeresték. – Ezt ugyan csak jóindulattal lehet játszótérnek nevezni, de idén mindenféleképpen szeretnénk lépéseket tenni annak érdekében, hogy a játszótereinek biztonságosan lehessen használni. Ezért új eszközökkel is felszereljük ezeket. Bár ez is csak pályázat segítségével valósulhat meg. A telefonáló azt kérte, hogy helyezzünk már ki Kresz-táblát, hogy a járművezetők óvatosan, kellő körültekintéssel haladjanak el ezen a szakaszon. És újdonság volt az a megkeresés, hogy tudunk-e pályázati lehetőségekkel segítséget nyújtani kis- és középvállalkozások számára. Ezzel kapcsolatban megkeresünk majd szakembereket, illetve munkatársainkat is. Ahogy korábban pénzügyi, adótanácsadói ügyekben is segítettük a marosleleieket, így ebben is fogjuk – mondta Maroslele polgármestere.