Térség Top

178 ezret dobtak össze a földeákiak az ovialapítványnak

Eredményesnek bizonyult a Földeáki Óvodásokért Közalapítvány minapi felhívása. 178 ezer forintot adtak össze a helybéliek, akik közt kisorsolták az önkormányzat által felajánlott 140 kilós vágósertést is. Alább megírtuk, ki nyerte.

Remek ötlettel, mégpedig ezer forintos támogatói jegyek kibocsátásával próbálta megnyerni a földeákiakat a Földeáki Óvodásokért Közalapítvány kuratóriuma. Mint kiderült, meglehetős sikerrel, hiszen összesen 178-an váltottak ilyet, ezzel is segítve a közalapítványt, s ezen keresztül a helyi Gyermekmosoly óvodát.

A közalapítvány – s ezt főleg a jelenlegi és az egykori ovisok szülei tudhatják a legjobban, mert meg is tapasztalták – eddig is számos óvoda rendezvényt, eseményt finanszírozott. Ezzel járulva hozzá a Gyermekmosoly Óvoda működéséhez, illetve a könnyítette meg az oda járó gyerekekért dolgozók munkáját, s aranyozta be a kicsik hétköznapjait.

A Földeáki Óvodásokért Közalapítvány továbbra is folytatni szeretné ezt a kezdett munkát, ezért bocsátottak ki ezer-ezer forintos támogatói jegyeket. Mint kiderült, a helybéliek bizony szívükön viselik a legkisebb földeákiak sorsát, hiszen az alapítványt végül 178 ezer forinttal támogatták ezen a módon. A támogatást a kuratórium a Gyermekmosoly Óvoda vezetőségével egyeztetve fogja felhasználni.

A nemes célt, azaz a támogató jegyek vásárlását a földeáki önkormányzat gáláns gesztussal egy 140 kilós vágósertés felajánlásával támogatta. A disznót ma, hétfőn sorsolták ki a támogató jegyek váltói között, hiszen mindegyik jegyhez járt egy-egy tombolaszelvény is.

A győztes az 51-es tombola boldog tulajdonosa, akinek a jelentkezését Nagy Ibolya közművelődés szervező várja a helyi művelődési házban.