Makó

Jó reggelt, Makó!

Tegnap volt a kommunizmus áldozatainak emléknapja, új fejlemények vannak a Hagymatikum beruházás kapcsán.

Részvéttel emlékezünk meg a világszerte éhínségben, kényszermunkatáborban vagy kivégzés által elhunyt több millió embertársunkról, akik az emberi gonoszság és gyűlölet elszenvedői lettek – írta közösségi oldalán Farkas Éva Erzsébet a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából.

Az áldozatokról Lázár János is megemlékezett, posztjában hangsúlyozza, a kommunista rendszer nemcsak azokat tette áldozatává, akiket megölt, hanem a társadalom egészét: minden polgárt, családot és vállalkozást. A baloldali zsarnokság miatt tönkrement a gazdaság, lerongyolódtak a városok, több emberöltőnyi fejlődés szakadt félbe.

Egy székesfehérvári cég nyerte a közbeszerzést a Hagymatikum beruházás kivitelezésére, számolt be róla Makó polgármestere az online tájékoztatóján. A koronavírusjárvánnyal kapcsolatosan viszont nincsenek jó hírek.

Szépen gyarapodtak a Magyar Falu Program nyertes pályázatai jóvoltából a makói járás kistelepülései, hiszen tavaly összesen 440 millió 49 ezer 278 forintot nyertek, köszönhetően a sikeres pályázataiknak. Magyarcsanádnak új játszóteret, Maroslelének ovi és imaház felújítást is hozott a program.