Térség

A háziorvosoknak segített Földeák polgármestere, de voltak akik félreértették

A Belügyminisztérium és a Miniszterelnökség kérésének eleget téve az önkormányzat is elkezdte megkeresni a lakosokat a koronavírusjárvány elleni védőoltások felvételével kapcsolatban. A cél az, hogy levegyék a terhet a háziorvosok válláról.

A település közösségi oldalán hozta nyilvánosságra Hajnal Gábor azt a levelet, amelyet az önkormányzat a Belügyminisztériumtól és a Miniszterelnökségtől kapott. Mint ebből kiderül, az a kérés érkezett a polgármesterhez, hogy amennyiben lehetőség van rá, igyekezzenek adminisztratív segítséget nyújtani a háziorvosi praxisoknak.

„Az eddigi háziorvosi oltások során gyakori problémaként merült fel, hogy a háziorvosok, illetve asszisztenciájuk számára az adminisztratív feladatok ellátása aránytalan többletterhet jelentett.” – írják a minisztériumok a levélben.

Ennek megoldása érdekében azt kérték az önkormányzattól, hogy vegyék fel a kapcsolatot a háziorvosokkal, és szükség esetén az önkormányzat állományából biztosítsanak egy-két embert, aki leveszi a terhet az orvosok válláról, főként az oltások időpontszervezésének ellátásával. Mint a polgármester posztjából kiderül, ebben vett részt személyesen ő maga is, személyesen hívva fel a község mintegy 90 lakosát.

 

 

– Telefonálásra, időpontadásra és az adminisztrációban való közreműködésre maximálisan alkalmas vagyok akár én is és szükség esetén a hivatali munkatársaim is. – írja a bejegyzésben Hajnal Gábor. A polgármester azt is hozzátette, természetesen mindenben a háziorvosok útmutatása alapján jártak el.

Ennek ellenére a településen mégis voltak olyanok, akik félreértették a segítő szándékot, és számonkérte a háziorvost, hogy „miért a polgármester ad időpontot?”.

Hajnal Gábor a település közösségi oldalán hangsúlyozta, a célja az volt, hogy segítséget nyújtson, hiszen a cél most közös: az egészség és az élet védelme, amelyhez összefogásra van szükség.