Térség

Százhamincnégy határsértő huszonnégy óra alatt

Kiszombornál, Makónál is próbálkoztak. De feltartóztattak a járőrök határsértőket Szegednél, Kübekházánál, Ásotthalomnál, Mórahalomnál és Röszkénél is.

A rendőrök, a polgárőrökkel és a honvédekkel együttműködve tegnap hajnali 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között 12 esetben, összesen 69 határsértőt tartóztattak fel Kiszombor, Szeged, Kübekháza, Makó, Ásotthalom, illetve Röszke közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok pakisztáni, jemeni, egyiptomi, tunéziai, szír, líbiai, palesztin, afgán és algériai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a honvédekkel együttműködve február 24-én 17 óra 30 perc és ma hajnali 5 óra 30 perc között 11 esetben, összesen 65 határsértőt tartóztattak fel Kiszombor, Ferencszállás, Klárafalva, Mórahalom, illetve Röszke közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok marokkói, albán, jemeni, kongói, tunéziai, szír, líbiai, palesztin, afgán és algériai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.