Ország-világ

Radikális nyitásra is lehetőség nyílhat március 15. után

A baloldali pártok, nemcsak rendkívüli jogrend meghosszabításában nem voltak partnerek, hanem a vakcinák ellen is hangolják a polgárokat. Kijelenthető, hogy abban bíznak, hogy ha elhúzódik a járvány, a kormányba vetett bizalom meginog és így szeretnének hatalmat szerezni – jelentette ki Gulyás Gergely, számolt be róla a hirado.hu.

A nyitási döntésben számítanak a konzultáción kapott válaszok

Európában és Magyarországon is a koronavírus az egyik legfontosabb probléma, tehát ez az, amit meg kell oldani. Az, hogy sikerült megfékezni a járvány nagy tombolását, annak köszönhető, hogy  a magyar emberek betartották a járványügyi szabályokat.

A vége fele közeledünk a járványnak, már van mivel védekezni, de mivel még továbbra is emelkedik a fertőzöttek száma, megérkezett a harmadik hullám, így egyelőre a szabályok feloldása nem fog bekövetkezni. Március 15-ig a kormány a szabályokat változatlanul fenntartja.

Ha elérkezik a nyitás pillanata mindenképpen figyelembe fogják venni, a nemzeti konzultáció eredményét, éppen ezért arra kérnek mindenkit, hogy töltse ki a kérdőívet, hogy ténylegesen egy konszenzusos megoldás szülessen.

Magyarországon van a legtöbb vakcina, az elkövetkező hetekben fel fog gyorsulni az oltások beadása.

Baloldali politikusok telefonon folytatnak oltásellenes propagandát

A baloldali pártok, nemcsak rendkívüli jogrend meghosszabításában nem voltak partnerek, hanem a vakcinák ellen is hangolják a polgárokat. Kijelenthető, hogy abban bíznak, hogy ha elhúzódik a járvány, a kormányba vetett bizalom meginog és így szeretnének hatalmat szerezni.

 

Magyar baloldali politikusok tömegesen hívnak fel embereket, hogy bojkottálják a vakcinák beadását. Fontos tudni, hogy, akik a biztonságok vakcinák ellen hangolja az embereket, azok emberéleteket tesznek kockára. Kimondható, tehát, hogy

Gyurcsány Ferenc és pártja az emberéleteket kockáztatja.

Eddig 2 460 000 kérdőívet töltöttek ki.

A bértámogatásokat is fenntartja a kormány, és minden olyan intézkedését, ami elősegíti a gazdaság újraindítását.

Eddig 41 milliárdnyi igény érkezett be a kormányhivatalok már 39 milliárdot el is bíráltak és el is utaltak.

Abban bíznak, hogy a támogatások segítségével 2021 második negyedévében óriásit ugrik majd a gazdaság teljesítménye.

A végső szakaszban, összehangolt támadás kell

Egy éve vagyunk kénytelenek elviselni a koronavírus miatt bevezetett korlátozásokat, de most már  a végső szakaszában tartunk, most már csak egy összehangolt támadást kell megnyerni. A vakcina már az országban van, minél többen regisztráljanak, és oltassák be magukat, mert

a végső csata megnyeréséhez arra van szükség, hogy a társadalomban kialakuljon a védettség  a vírussal szemben.

„Jövő héten Orbán Viktor is meg fogja kapni a koronavírus elleni vakcinát, ahogy már mondta is, ha lehetősége lesz a kínai vakcinát fogja kérni” – válaszolta egy kérdésre Gulyás Gergely.

Radikális nyitásra is lehetőség néz ki március 15 után

A március 15 utáni helyzetről, hogy lesz-e nyitás, vagy további hosszítás lesz, azt majd  a számok függvényében fogják eldönteni. A kormány célja az, hogy minél hamarabb tudják újraindítani az országot biztonságosan – válaszolta egy kérdésre.

​2,5-3 millió oltást kell beadni, hogy akik életükben is fenyegetettek, a koronavírus miatt védettek legyenek. Ha ez megtörténik, akkor radikális nyitásra lesz lehetőség.

Azt is elmondta, mivel

a kijárási tilalom korlátozza az emberek életét, így valószínűleg azt fogják legelsőként feloldani.

Március elsejétől fogják megkapnia postai úton azok a személyek,az oltási igazolást, akiket már beoltottak. Pillanatnyilag a kártyával annyit tud bizonyítani, hogy ő már védett, így felmentést kap a karanténkötelezettség alatt.

Fontos tudni, hogy egyelőre nincs döntés, milyen más jogosultságot biztosít majd az igazolás – válaszolta.

 

 

Forrás: hirado.hu | Borítókép: archív fotó, MTI/Máthé Zoltán