A kormány több mint 1 milliárd forint támogatással segítette a gyár fejlesztését, most a cégen a sor, hogy megbecsülje a munkavállalóit, hangsúlyozta a makói Fidesz elnöke a mai sajtótájékoztatóján.

A kormánypárt helyi szervezete figyelemmel kísérte az elmúlt hetekben is a cég vezetése és a munkavállalók között kialakuló problémákat, bíztak azonban benne, hogy a két fél ezt egymás között megnyugtatóan rendezni tudja, ezért nem akartak belefolyni a vitába, mondta el a Continental makói gyára előtt Czirbus Gábor.

A Fidesz helyi szervezetének elnöke szerint azonban ez láthatóan nem működik, hiszen az első 2 órás figyelmeztető, majd az azt követő 8 órás sztrájk után ma 14 órától 24 órás munkabeszüntetésre készülnek a cég munkavállalói.

– Nagyon sok tisztességesen dolgozó emberről beszélünk, akik megérdemlik, hogy komolyan vegyék őket, és megkapják a munkájukért a megbecsülést. – hangsúlyozta Czirbus Gábor.

A kormánypárt helyi szervezetének elnöke egyúttal támogatásukról biztosította a munkavállalókat, és jelezte: azt kérik a cégtől, hogy minél hamarabb egyezzen meg velük, mert a dolgozóknak kiszámítható jövőre van szüksége.

Mint kiemelte, a kormány korábban több mint 1 milliárd forinttal támogatta a gyár fejlesztését, a dolgozók pedig már bizonyították, hogy minőségi munkát végeznek nehéz körülmények mellett is, most a cégen a sor, hogy megmutassa, megbecsüli a munkavállalóit.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest