Ország-világ

Már az első nap meglopta munkatársait a diákmunkás

A fiatalkorú nő áruházi munkája legelső napján három munkatársa öltözőbeli táskájából is kivette a készpénzt. A lopást a munkaidő végén vették észre. A tolvaj csak a vasútállomásig jutott a zsákmánnyal.

A háromrendbeli lopás vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a fiatalkorú nővel szemben, aki a vád szerint diákmunkásként az első munkanapján meglopta a munkatársait.

A  vádirat szerint a fiatalkorú nő 2020. október 17-én diákmunkásként dolgozott a tatabányai áruházban, ahol aznap volt az első munkanapja.

Az elkövető a munkakezdéskor a táskáját a női öltözőben elhelyezte, ekkor észlelte, hogy az öltözőszekrények ajtajai nyitva vannak, mert az azokat használó dolgozók nem zárták be. Dél körül a nő öltözőbe ment, ott a nyitott szekrényekbe belenézett, az egyik szekrényben lévő táskában található pénztárcából 2 ezer forint készpénzt, egy másik szekrényben lévő táskát átkutatva a pénztárcából 19 ezer forint készpénzét, valamint az öltözőben lévő padon hagyott táskából  5 ezer forint összegű készpénzt tulajdonított el.

A fiatalkorú nő ezt követően az öltözőből távozott, végezte tovább a munkáját, majd a munkaidejének leteltekor távozott az üzletből, amely után a tatabányai rendőrök a vasútállomáson elfogták.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a büntetlen előéletű nővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben próbára bocsátás intézkedést és 26.000,- Ft összegű vagyonelkobzást szabjon ki, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét.