Makó Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Képzéssorozatot szervezett a makói Grand Hotel Glorius vezetése, az állatvédelem a felelősségről szól Lázár János szerint, ötven kiló mirelit péksüteményt kapott Földeák.

Nyolc alkalomból álló képzéssorozatot szervezett a makói Grand Hotel Glorius vezetése, amelybe közösségük minden tagját bevonták. A főként gyakorlati elemekből álló tréning az ismeretszerzés mellett a feltöltődést és az összekovácsolódást is segítette.

A Continental közleményt adott ki a makói telephellyel kapcsolatos tárgyalásokról és a jelenlegi helyzetről, amelyben azt írják: „a kialakult helyzet üzleti károkat okoz és a makói gyárunk versenyképességét is rontja”.

A térség országgyűlési képviselője is kitöltötte az állatvédelemről szóló konzultációt, mint közösségi oldalán felhívja a figyelmet, az állatvédelem kérdése a felelősségről szól, mindegy, hogy otthoni háziállatról, vagy nagyüzemi állattartásról van szó.

Süteménnyel érkezett a MENYUKE a polgármesterhez: a makói szervezet süteményei a kórház sebészeti osztályán szolgálatot teljesítő ápolókhoz juttatták el.

Ötven kiló mirelit péksüteményt kapott Földeák: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja jóvoltából kapta meg a helyi önkormányzat a péksüteményeket, melyeket hamarosan a rászorultaknak osztanak ki. De kapott ilyen adományt Nagylak, Csanádpalota és Makó is.

Szépen gyarapodtak a Magyar Falu Program nyertes pályázatai jóvoltából a makói járás kistelepülései, hiszen tavaly összesen 440 millió 49 ezer 278 forintot nyertek, köszönhetően a sikeres pályázataiknak. Csanádpalota kivételével, mely egy huncut fillért sem nyert el semmire.

Megszavazta az Országgyűlés hétfőn a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot, felhatalmazva ezzel a kormányt a veszélyhelyzetben alkotott rendeletei hatályának meghosszabbítására.

A kínai Sinopharm vakcinájának előnye, hogy jelentős, erőteljes immunválaszt vált ki – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján hétfőn.