A sértett azt mondta a nőre,  hogy ha a gyereke lenne, szájon vágná. Mire az rátámadt. Az előzmények még érdekesebbek.

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a fiatal nővel szemben, aki a vád szerint még 2019. október 19-én rátámadt az egyik helyi gyermekotthon nevelőnőjére.

A vádirat szerint a vádlott együtt lakott az otthonban a gyermekével, akit a vádbeli események napján annak ellenére bevitt az intézmény közös étkezőjébe, hogy ezt a házirend tiltja. Ezért az intézmény dolgozói – köztük a sértett is – megkérték őt, hogy a gyermeket vigye ki onnan.  A nő erre a felhívásra a sértettnek trágár kifejezéseket használva válaszolt.

A sértett az incidens után egy kolléganőjének jegyezte meg azt, hogy ha a vádlott saját lánya lenne, ő szájon vágná. Miután a vádlott értesült erről a megjegyzésről, felkereste a kisgyermekeket ellátó részlegen a sértettet, és őt alpári jelzőkkel illetve szidalmazni kezdte, azzal fenyegetve, hogy megveri. A részlegről a vádlott a sértett többszöri felhívása ellenére sem távozott, ehelyett a nevelőnőt mellkasán meglökte és a torka irányába nyúlkált. A támadásnak a sértett munkatársai vetettek véget, akik elhúzták a nőt a kollégájuk közeléből.

A gyermekvédelmi szakellátásban dolgozó sértett munkakörénél fogva közfeladatot ellátó személynek minősül.

A vádlottat a járási ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének elkövetésével vádolja. Bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest