A Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja jóvoltából kapta meg a földeáki önkormányzat a péksüteményeket, melyeket hamarosan a rászorultaknak osztanak ki. De kapott ilyen adományt Nagylak, Csanádpalota és Makó is. Mindez összesen tízezer – összesen ötszáz kilónyi – péksütit jelent.

– Jelenleg fagyasztóládában pihen az ötven darab, egykilós csomagokban érkezett adomány, melyet hamarosan szétosztanak az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény dolgozói. A gondozási központ keretein belül működik a gyermekjóléti szolgálat, a védőnői szolgálat és a házi gondozás is. A héten elkészül az a lista, mely alapján a rászorultak megkapják majd a mirelit sós süteményeket – mondta érdeklődésünkre Hajnal Gábor. Földeák polgármestere volt az, aki átvette még a múlt héten a máltaisok ajándékát, megköszönve azt a makói csoportnak és vezetőjüknek Kómár Mátyásnak.

Fotó: Földeák Község Hivatalos Oldala/Facebook

– Földeákra – a Torkos Csütörtök alkalmából – először szállítottunk adományt, de kapott ugyanilyen mirelit sós süteményt Makó, illetve több Makó környéki kistelepülés is – árulta el érdeklődésünkre Kómár Mátyás.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja vezetője hozzátette, hogy nagyon ritkán, de a makói csoport is kap a Fornetti régióközpontjától adományt.

Tízezer ilyen Fornetti bordázott kenyérkét osztanak szét Makón és s szomszédos településen

– Ebben az évben ez alkalommal kaptunk tőlük először ilyet, s ezt osztottuk szét tíz helyre. Jutott Magyarcsanádra, Nagylakra, Csanádpalotára és első alkalommal vittünk belőle adomány Földeákra. Apátfalvára csak azért nem, mert a község nemrégiben rengeteg édességet kapott – szintén adományként. A többit pedig majd Makón osztjuk szét – sorolta az adomány sorsát Kómár Mátyás.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja egyébként tényleg nagy mennyiségű mirelit sós süteményt kapott a Fornettitől, hiszen az adomány összesen tízezer péksüteményt jelentett. Ez összesen ötszáz(!) kilónyit finomságot, azaz bordázott kenyérkét jelent.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja egyébként minden esztendőben kap a Fornettitől adományt, s azt minden évben a makói, illetve a környékbeli települések rászorultjainak juttatja el.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest