A DK politikusa szerint összeomlani látszanak a vásárhelyi polgármester esélyei a miniszterelnök-jelöltségre.

Mucsi Tamás a közösségi oldalán hosszú bejegyzésben taglalja Márki-Zay Péter szerepét az összefogásban. Mint írja posztjában sokáig azt lehetett gondolni, hogy párttá alakul az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom. Ez azonban nem történt meg, miközben mára a hozzá közel álló Jobbik és Momentum bejelentette miniszterelnök-jelöltjét.

A már korábban az ellenzéki összefogásról megegyezett pártok közül így maradt a a DK, az MSZP-P és az LMP.  – hangsúlyozza Mucsi Tamás a posztjában.

A politikus szerint azonban „Márki-Zay Péterből olyan elemi erővel tör elő a gyurcsányozás, hogy szinte kizárt a Demokratikus Koalíció”. Emellett hozzáteszi azt is, hogy Dobrev Klára indulása szinte biztosra vehető.  Mint írja, a vásárhelyi polgármester számára az MSZP is politikailag veszélyes lehet, hiszen ezzel azok támogatását fogadná el, „akit felelősnek tart a rendszerváltás utáni összes hibáért”.

Így végül maradt az LMP, fogalmaz Mucsi Tamás, amely esetben a siker képlékeny, ám az még mindig jobb, mint

„dacos kisgyermek módjára dühből szétrombolni a felépített várat”.

Mucsi tamás azt is kiemeli, hogy Márki-Zay Péter kiszorította magát az ellenzék soraiból, többek között azzal, hogy külön játékszabályokat szeretett volna magának, ám ezzel a megbízhatóságán esett csorba.

– Egy kormányzásra készülő többpárti ellenzék nem engedheti meg soraiban a gyenge láncszemeket. – mutat rá a DK képviselője, posztjában hiteltelennek nevezve a vásárhelyi polgármestert, aki „most olyanokat nem támogat, akik legutóbb a támogatásával nyertek”.

A bejegyzésben Mucsi Tamás felteszi azt kérdést is, hogyan fogja támogatni bármelyik párt a választókerületben az előválasztáson, ha közben nem tudja támogatni miniszterelnök-jelöltként?

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest